وکیل سایبری کیست؟
وکیل سایبری وکیلی است که در زمینه جرائم رایانه ای و کلاهبرداری های اینترنتی تخصص دارد. برخی از مهم ترین جرائم رایانه ای عبارت هستند از:
دسترسی غیرقانونی
دسترسی غیرمجاز به رایانه دسترسی افراد غیر مجاز به اطلاعات محافظت شده ای است که جرمی برای آنها مجازات دارد.
شنود غیرمجاز
شنود غیرمجاز یکی از جرایم جدید است که با رشد فناوری گسترش یافته و به معنای رهگیری اطلاعات در هر یک از روش های انتقال اطلاعات الکترونیکی است که به طور غیرقانونی انجام می شود.
ماده 2 قانون جرایم رایانه ای بیان می دارد که هر کسی که محتوایی را که در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری به صورت عمومی منتقل نشده است ، به طور غیرقانونی رهگیری کرده ، مرتکب این جنایت شده است.
جعل رایانه و استفاده از داده های نادرست
تقلب رایانه ای تغییر و تحریف داده هایی است که بدون مجوز قانونی قابل استناد است.
تخریب و قطع داده های رایانه و مخابرات
براساس ماده 8 قانون جرایم رایانه ای ، هرکسی که داده های دیگر را از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده غیر مجاز حذف ، تخریب ، قطع و یا غیرمجاز کند ، مرتکب جرم فساد یا قطع داده های رایانه ای شده است.
جنایات علیه عفت و اخلاق عمومی
طبق ماده 14 ، هر کسی که محتوای ناپسند را از طریق رایانه یا سیستم های مخابراتی یا حامل های داده منتشر یا توزیع یا معامله می کند ، یا افرادی را که برای اهداف تجاری یا فساد تولید ، ذخیره یا نگهداری می کند ، مرتکب جرائمی علیه اخلاق و اخلاق شده است.
سرقت کامپیوتر
سرقت رایانه ای در ماده 12 قانون جرایم رایانه ای به شرح زیر تعریف شده است: هر کسی که داده های متعلق به دیگری را به طور غیرقانونی بدزدد ، اگر داده های مشابه در اختیار مالک باشد ، باید شرایط ارتکاب این جرم وجود داشته باشد.
وکیل سایبری می تواند در زمینه این جرائم وکالت بزه دیده را به عهده گرفته و به احقاق حق وی کمک کند.